Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ Ε.Δ.Ε. ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΟ


 ΥΠΗΡΞΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΙΑ 

ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΩΣ (;;;) ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ

 

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε. ΠΡΟΣ  ΣΥΝΝΟΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ

 3. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ – Περιλαμβάνει : α) Την ακριβή εκτίμηση των ληφθεισών μαρτυρικών καταθέσεων χωρίς να απαιτείται αντιγραφή του περιεχομένου τους, β) την ακριβή εκτίμηση των εγγράφων και όλου του αποδεικτικού υλικού γ) το συσχετισμό όλων των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν δ) το σχολιασμό όλων των παραπάνω με σκοπό την εξαγωγή λογικών συμπερασμάτων και ε) τη διαβεβαίωση για το αν υπήρξε δόλος ή αμέλεια.

4. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΝΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΏΝ ΠΑΡΑΠΤΩΜΆΤΩΝΓίνεται ακριβής χαρακτηρισμός των πράξεων και παραλείψεων που συνιστούν πειθαρχικά παραπτώματα ή και των ποινικών αδικημάτων αν υπάρχουν, χωρίς να διατυπώνεται άποψη για την πιθανή ποινή που μπορεί να επιβληθεί.

5. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - Εκτίθενται τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις διαπιστώσεις. Η διατύπωσή τους πρέπει να είναι σαφής.

  Σύμφωνα με τα ανωτέρω  η ΕΔΕ που διετάχθη την 12.12.2022 από τον Δήμαρχο Σερρών δεν ήταν σύννομη διότι ο διενεργών την ανάκριση υπάλληλος του Δήμου παραβίασε ευθέως την περίπτωση (ε) της παραγράφου 3 της διαδικασίας με τις ρητές υποχρεώσεις του. 

    Ο διενεργήσας την ΕΔΕ υπάλληλος από όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε, καταλήγει στο συμπέρασμα πως κατά την διάρκεια της 19μηνης εκτέλεσης του έργου (10 μήνες συν 9μηνη παράταση) υπήρξαν από δημοτικούς υπαλλήλους παραλείψεις μεν, χωρίς σκοπιμότητα και δόλο δε και πως αυτές δεν έπαιξαν ρόλο την ημέρα που συνέβη η έκρηξη στο λεβητοστάσιο που στοίχισε την ζωή στον 11χρονο Βασίλη και στον ελαφρύ τραυματισμό άλλων δύο μαθητών.

 Συνεπώς απέφυγε να διαβεβαιώσει εάν οι παραλήψεις των ελεγχομένων υπαλλήλων  τελέστηκαν από αμέλεια,  η οποία γεννά  και ποινικές ευθύνες. Αντίθετα αποφαίνεται ότι οι ελεγχόμενοι δεν  είχαν "σκοπιμότητα" (αυτό μας έλειπε να είχαν και σκοπιμότητα)  και οι ότι παραλήψεις ήταν "αθώες" και δεν έπαιξαν ρόλο την ημέρα της έκρηξης !!!!! 

Αυτή η διαβεβαίωση που συνιστά ετυμηγορία πρέπει είναι ειδικώς αιτιολογημένη για να ληφθεί υπ' όψιν διαφορετικά αποτελεί μια άστοχη προσωπική άποψη του κ. Σουλιώτη, που προφανώς προσπαθεί να εξαγνίσει τους συναδέλφους του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου